Ik stel mij graag even voor: Dennis Bergfeld. Ik ben een bevlogen buiten- en tuinliefhebber en gericht op resultaat.

Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt. In stappen heb ik hiernaar toe gewerkt. Zo heb ik diverse opleidingen en trainingen gevolgd, zowel op het vlak van ontwerpen en aanleggen. Dit heb ik aangevuld met plantenkennis, veilig werken (VCA-vol) en diverse licenties. Ik ben Vakbekwaam Hovenier.

Na een periode in loondienst te hebben gewerkt, ben ik vanaf 1 maart 2016 gestart met Hoveniersbedrijf Bergfeld Tuinen. Dit is een eenmanszaak, maar ik ben natuurlijk niet alleen. Afhankelijk van uw tuinplannen zal ik uw opdracht zelfstandig of met andere bevlogen vakmensen uitvoeren. Deze flexibiliteit zorgt voor efficiëntie en snelheid.

  1. Tuinontwerp:  Wat mij zo aanspreekt in tuinontwerp is het lijnenspel, het spelen met hoogteverschillen, het combineren van kleuren en materialen en het laten ontstaan van optische effecten. Daarbij vind ik het heel leuk om met u in gesprek te zijn over uw tuin. Het is voor mij altijd een uitdaging om zó te ontwerpen dat mensen zich uitgenodigd voelen om hun tuin in te gaan en zich te vermaken en te laten verrassen. Ik zie een tuin als het verlengstuk van uw woning. Het is een leefruimte waarin je van alles kunt doen: werken, ontspannen, planten en bomen verzorgen, je vrienden spreken, enzovoort. En dan is het voor mij de uitdaging om op basis van uw wensen en eisen u hierbij zo goed mogelijk te adviseren zodat u kunt besluiten welke richting een ontwerp opgaat.
  2. Tuinaanleg:  Wat mij aanspreekt in tuinaanleg is het overtreffen van het verwachte resultaat. Dit kan komen door verzorgdheid, oog voor detail of het toevoegen van praktische ideeën die het gebruik van de tuin aangenamer maken.
  3. Tuinonderhoud:  Betreft vaak het onderhouden van het groen door bijvoorbeeld juist te snoeien. Hierbij kan vormsnoei in sommige tuinen heel goed werken en het lijnenspel en de vormgeving sterk maken. Dit vind ik de uitdaging van onderhoud. Ook mag ik graag mijn kennis over onderhoud met u delen waarmee het misschien ook voor u nog leuker wordt om in de tuin actief te zijn.